Om oss

Vi arbetar med en bred klientbas, alltifrån privatpersoner till elitidrottare, elitlag, och företag. Detta ger oss en bred kompetens inom många olika områden och varje dag ger oss nya spännande utmaningar!

Vår ambition är att utveckla dig och höja din livskvalité oavsett vem du är. Med variation och expertis hittar vi den rätta vägen för dig.

Vi hjälper dig att bli starkare, friskare, få bättre självförtroende och uppnå en sundare livsstil.

Att anlita Athlética är personligt, inspirerade och utmanande!

Athlética grundades av Johanna Drakenhammar och drivs av Johanna och Nicholas Drakenhammar.

Utbildningar

Athlética har en bred kompetens och har genomfört följande utbildningar.

2016 – Certifierad Mamma Mage tränare
2015 – Life Kinetik tränare
2013 – Löpcoach, Personal training school/Running Sweden
2013 – Träning av gravida, Personal training school
2011 – Löp & sko analysutbildning
2009 – Träning för barn, SAFE
2009 – Kost vid träning, Umeå Universitet
2009 – Pulsbaserad träning, SAFE
2009 – Löpskolning, SAFE
2009 – Träning för gravida, SAFE
2008 – Fysiologi, kost och hälsa, Uppsala Universitet
2008 – Kostcoachen, SAFE
2007 – Kostvetenskap, Uppsala Universitet
2007 – Idrottspsykologi, Halmstad Högskola
2006 – Internationell Lic. Personlig tränare, Personal training school
2005 – Licenserad Personlig tränare, Personal Training school

Samarbetspartners

Referenser

Angelica Källström

Angelica Källström, världsmästare i Bugg 2010

Jag har dansat sedan jag var 6 år och tränat flera gånger i veckan, men jag har aldrig sätt det som träning och jag har aldrig vågat mig in i gym. Att ha med sig Johanna in i gymmet gör att man känner sig trygg och inga frågor är dumma. Att få hjälp av Johanna har verkligen gjort att jag vågar testa på andra typer av träning, vilket jag behöver för att kunna bli starkare och få bättre kondition så att jag orkar dansa.

Johanna är grym och man blir otroligt inspirerad av att bara vara i samma rum som henne. Jag skulle rekommendera henne till alla jag känner, spelar igen roll om det är min Mamma eller någon av mina elitsatsande kompisar.

Pontus Zetterman, Handbollspelare

Det bästa med att få hjälp av Johanna var att hon alltid var så positivt inställd till allt, vilket gjorde de mycket lättare att lyckas. Hon är kunnig och lyhörd! Jag har fått råd som jag verkligen lyckats följa vilket gjort att jag kunnat träna hårdare, sover bättre och framförallt äter bättre. Detta har gjort att jag orkar träna och kan prestera bättre på handbollsplan. Jag rekommenderar henne starkt!

Su Andersson

Su Andersson, Arkitekt

Personlig, proffsig och peppande – med Johanna är det omöjligt att inte gå i mål…

Vinka Miketa

Vinka Miketa, Acting group manager på Volvo Powertrain

En nära bekant tipsade mig om Johanna som personlig tränare för att få mer inspiration i min träning, då jag alltid har tränat men hade fastnat i samma mönster och såg ingen utveckling.

Johanna gav mig nya funktionella övningar som gjorde att jag längtade till varje nytt träningspass, jag insåg även att jag klarade av mer än vad jag själv hade trott från början. Dessutom fick jag värdefulla tips i hur jag kunde tidseffektivisera min träningen och samtidigt göra det på ett korrekt sätt för att kroppen inte skulle ta skada.

Det tog inte lång tid innan jag kunde se tydliga resultat i styrka och kondition och jag fick genast bättre hållning på köpet. Förutom själva träningen fick jag bra kostråd för att optimera mina träningsresultat. Jag fick tips på vad äta och när innan man ska träna.

Johanna har verkligen tagit hänsyn till vilka mål jag hade med träningen och lyckats ta fram ett träningsprogram som motiverar mig!

Marianne Drakenhammar

Marianne Drakenhammar, 62 år

Johanna designar alltid träningsprogrammen så att det passar min personliga förmåga. Hon har alltid min begränsningar i åtanke och kör ett lagom högt tempo som jag klarar av. Jag har lärt mig många nya övningar på ett säkert och bra sätt.

Jag blir väldigt motiverad och glad varje gång jag tränar med Johanna för hon har så mycket energi att dela med sig av. Johanna är väldigt flexibel och ställer alltid upp och hittar tider som passar in i min vardag.

Malin Börjesson

Malin Börjesson, Egenföretagare

Att få träna med Johanna på morgonen innan jobbet var det absolut bästa sättet att starta dagen på, efter det så var energin på topp. Då Johanna är oerhört noggrann så känner jag verkligen att hon gör sitt yttersta för att jag ska nå mina mål.

Testerna i början och målen man sätter är super, då jag är en tävlingsmänniska är det lättare att ha konkreta mål att sträva efter och sedan få svart på vitt om man lyckats, tex blivit starkare, uthålligare etc.

Med Johannas enorma engagemang och stora kunskap känner jag att jag får den absolut bästa träningen för min kropp och mina mål. Det gav mig resultat!

Pernilla Korhonen, Student

Athlética utomhusträning är ett perfekt träningsprogram för ALLA. Jag skulle inte enbart rekommendera det till mina vänner i samma ålder utan även mamma, pappa och till och med farmor. Att träna med Athlética Fit har varit extremt roligt och givande.

Med Johanna som personlig tränare finns det inga tråkiga träningspass, tiden bara flyger iväg då varje pass är unikt och innehåller varierad form av träning. Johanna har en extrem förmåga att motivera se till varje enskild individ och anpassa träningen efter ens egna förutsättningar. Hon är även bra på att alltid hålla humöret uppe och sprida positiv energi omkring sig, till och med när regnet öser ner, gräsmattan är lerig och man är inne på sin 10e burpee. Att ha Johanna som personlig tränare har hjälpt mig att utvecklas och ta min träning till en helt ny nivå, där fokus ligger på att ha kul och trivas. Johanna och hennes coachning har betytt mycket för mig och min syn på träning, jag kan varmt rekommendera henne som PT! Med sin otroliga energi, kunskap och motivation ser Johanna till att varje enskilt träningspass alltid blir det bästa!

</>

Jonny Borg, Fältsekreterare

Att träna med Johanna har varit ett perfekt sätt för mig att komplettera min vanliga träning på gymmet med mer funktionell allroundträning där även konditionen får sitt. Johanna är en inspiratör som är väldigt bra på att se var och en och göra träningen till något som känns viktigt för en själv. Jag rekommenderar starkt vem som helst att träna med Johanna då denna träningsform passar alla!